SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

100/2000 YÖK Doktora Bursu Klinik Psikoloji Doktora Programı Afişi

100/2000 YÖK Doktora Bursu Klinik Psikoloji Doktora Programı hakkında ayrıntılı bilgi için;

100/2000 YÖK Doktora Bursu kapsamında, Psikoloji Doktora Programı Klinik Psikoloji opsiyonuna öğrenci alınacaktır. Başvurular http://sbe.metu.edu.tr/how-apply  adresinden Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne yapılabilir.

Başvuru için gerekli belgeler

Lisans ve yüksek lisans transkripti

Lisansüstü Sınav Sonuç Belgesi

İngilizce Yeterlilik Belgesi

Başvuru için gerekli kriterler:

Verilen Dereceler

7.0

2 adet*

* ODTÜ Psikoloji Mezunu olmayan adaylardan 2 adet Referans Mektubu

** ODTÜ Klinik Psikoloji Doktora programına başvuracak adayların lisans derecelerinin Fen Edebiyat Fakültelerinin Psikoloji Bölümünden olması gerekmektedir.

Evrak üzerinden ön değerlendirme yapılacak ve ön değerlendirme sonucunda başarılı bulunan adaylar mülakata çağırılacaktır.

*Adayların Başvurbilmeleri için aşağıdaki 4 kriteri karşılaması beklenmektedir:

1.Çok iyi derecede Türkçe anlamak ve konuşmak

2.Lisans derecesini Psikoloji Bölümünden almış olmak

3.Mülakat öncesinde 1 Mayıs 2017 tarihine kadar tez çalışmasını yürütmek istediği öğretim üyesi ile ön görüşme yapmış olmak.

4. Tez çalışmalarını yürütmek istedikleri öğretim üyelerinin talepleri doğrultusunda, araştırma önerilerini veya niyet mektuplarını 1 Haziran 2017 tarihine kadar ilgili öğretim üyesine elden teslim etmek