GRADUATE SCHOOL OF SOCIAL SCIENCES

2017-2018 Güz Dönemi ÖYP ve Öncelikli Alanlar ÖYP Kayıt İşlemleri

2017-2018  1. Dönemi için ODTÜ’deki lisansüstü programlara kabul alan ÖYP öğrencileri 18-22 Eylül 2017 tarihleri arasında Enstitülere evrak teslim ederek başvuracaklardır.

ÖYP-YÖK Kapsamında ODTÜ’de öğrenim hakkı kazanan ÖYP Araştırma Görevlilerinden istenecek belgeler:

1)YÖK tarafından ÖYP Araştırma Görevlisi olarak atandıklarına dair belge fotokopisi

2)YÖK tarafından ODTÜ’ye lisansüstü öğrenci olarak kayıt hakkı kazandıklarına dair belge fotokopisi

3)ALES belgesi (internet çıktısı)

4)Yabancı dil belgesi (internet çıktısı)

5) Lisans ve varsa yüksek lisans transkripti (orijinal)

6) Adres, e-mail ve cep telefonu bilgilerini içeren dilekçe

Kayıt işlemleri ise 9-12 Ekim 2017 tarihleri arasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na yapılacaktır. İstenen kayıt evraklarına ÖİDB ana sayfada lisansüstü kayıtlar kısmından ulaşılmaktadır. (http://oidb.metu.edu.tr/lisansustu-ogrencilerin-universiteye-kayitlari ). Kayıt işlemleri için belirlenen tarihlerde kayıt yaptırmanın yanı sıra; ders ekleme ve danışman onayı alma işlemlerinin de, ilgili bölümlere gidilerek yapılması gerekmektedir.